Rondleidingen scholen

Onze culturele mediatoren gidsen jullie doorheen het leven, het werk en het gedachtegoed van René Magritte. De grootste Magrittecollectie ter wereld onthult er al haar geheimen, helemaal op maat van de studenten.

Lager onderwijs

          

Hoed af, meneer Magritte

De leerlingen stappen in het leven van schilder René Magritte en ontmoeten zijn lievelingsvoorwerpen, zijn vrouw en vrienden maar vooral ook zijn ideeën. Ze denken met hem mee en zoeken woorden voor wat ze zien.

90 min. / groep van  max. 15

           

Rondleiding met atelier

Hoe maken we dingen die we 'gewoon' vinden opnieuw tot iets buitengewoons? Magritte leert ons kijken naar het alledaagse en gebruikt daarvoor aantal trucs. In het atelier maken de leerlingen een aantal tekeningen waarbij ze de werkwijze van René Magritte leren toepassen. Die tekeningen confronteren we met de schilderijen in de museumzalen.

90 min. / groep van  max. 12

Educatieve bronnen

 

Secundair en hoger onderwijs

                  

René Magritte

We doen veel op automatische piloot waardoor we bepaalde situaties niet opmerken omdat we denken dat er toch niets nieuws te beleven valt. Daar wil Magritte iets aan veranderen. Hij doet ons nadenken over dat wat we niet langer bewust ervaren: het alledaagse, het gewone, de routine. Vertrouwde dingen schildert hij in een ongezien en verrassend nieuw verband. We denken met hem mee.

90 min. / groep van  max. 15

                       

Voor de toekomstige leerkracht – pedagogisch bezoek

Als toekomstige leerkracht wil je dit museum beter leren kennen. We leiden je rond doorheen de verzameling en leren je zo de didactische mogelijkheden van dit museum kennen. Op actieve wijze word je betrokken bij verschillende werkmethoden.

90 min. / groep van  max. 10

Educatieve bronnen
 

Contact

Groepsreservaties (minimum 5 weken op voorhand)
Mail / +32 (0)2 508 33 33
Dinsdag-Vrijdag: VAN 09:00 TOT 12:00