Openingstijden

De Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België bereiden zich voor op een ambitieus en noodzakelijk renovatieproject in 2023. Hoewel de officiële start van de werkzaamheden niet voor 2025 is gepland, zullen sommige ruimtes dit voorjaar 2023 al een andere bestemming krijgen. Vanaf 3 april zullen de verdiepingen van het Fin-de-Siècle Museum omgevormd worden tot opslagruimtes.  De schatten van het Fin-de-Siècle Museum zullen zichtbaar blijven voor de bezoekers: ze zullen afwisselend getoond worden onder de vorm van "focussen" in andere delen van het museum, of via externe tentoonstellingsprojecten met Belgische en internationale partners. Wij nodigen u uit om de rubrieken "tentoonstellingen" en "nieuws" op onze website te bezoeken om op de hoogte te blijven. 

 

MUSÉE Old Masters MUSEUM
Musée Fin-de-Siècle Museum
Musée Magritte Museum       

dinsdag - vrijdag: 10:00-17:00
weekend: 11:00-18:00

Het Magritte Museum sluit uitzonderlijk zijn deuren van dinsdag 14 t.e.m. donderdag 30 maart 2023 om de presentatie van de collectie en het onthaal van het publiek op te frissen. De werken van de Belgische surrealistische kunstenaar zijn vanaf vrijdag 31 maart terug te zien in de tijdelijke tentoonstellingsruimten. De ingang aan het Koningsplein zal niet toegankelijk zijn tijdens de duur van de werkzaamheden, tot eind september 2023, daarom vragen wij u de ingang aan de Regentschapsstraat 3 te gebruiken. Wij verontschuldigen ons voor dit ongemak. 
Musée Wiertz Museum
Musée Meunier Museum

dinsdag - vrijdag: 10:00-12:00 en 12:45-17:00

weekend: enkel na reservatie, voor groepen (met museumgids)


De kassa’s sluiten om 16:30 tijdens de week en om 17:30 tijdens het weekend.
*Gesloten op maandag en volgende feestdagen: 1 januari, 1 mei, 23 juni, 1 & 11 november, 25 december.
Op 24 en 31 december sluiten de Musea om 14:00.


[!] Aan de ingang zijn er veiligheidscontroles die voor vertraging kunnen zorgen. Om veiligheidsredenen kan de bezoeker gevraagd worden zijn tas of pak te openen vooraleer het in de vestiaire achter te laten. De personeelsleden mogen voorwerpen weigeren die een risico lijken in te houden voor de veiligheid en goede orde van de instelling. Valiezen zijn niet toegelaten in de vestiaires, behalve als deze kleiner zijn dan 55x50x35 cm. Gelieve ons te verontschuldigen voor het ongemak die deze voorzorgsmaatregelen u kunnen bezorgen.