Begeleiding

Wij streven ernaar onze collecties en museumruimten toegankelijk te maken voor alle bezoekers, ongeacht hun specifieke behoeften rond mobiliteit.

Ingang voor personen met een fysieke beperking

Musée Old Masters Museum

Regentschapsstraat 1A (gelieve aan te bellen)

Musée Magritte Museum
tijdelijke tentoonstellingen

 Koningsplein 2

 

Het Forum, de inkomsthal van het Old Masters Museum, is het belangrijkste vertrekpunt voor de bezoeken. De Agora is een alternatief startpunt voor een bezoek aan het Magritte Museum. 

Bereikbaarheid

Parking

Albertina (Stuiversstraat & Justitieplein)
Parking 2 Poorten (Naamsestraat en Waterloosesteenweg)
Parking Poelaert (Poelaertplein)

Er zijn twee parkeerplaatsen voor personen met een fysieke beperking ter hoogte van de Regentschapsstraat 1A

Openbaar vervoer

Trein : Centraal Station 
Metro : Centraal Station, Park, Naamse Poort 
Tram : 92, 94 
Bus : 27, 29, 38, 71, 95

Bezoek ook de websites van de NMBS en de MIVB voor assistentie tijdens uw reis

Ondersteuning voor bezoekers MET specifieke noden

  • Alle zalen van de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België zijn toegankelijk voor bezoekers met een beperkte mobiliteit. Het team van Museum op Maat en het personeel van het museum helpt u bij uw verplaatsingen. Aarzel niet beroep op ons te doen!
  • Rolstoelen, zowel manueel als elektrisch, zijn toegelaten in de musea. Voor de veiligheid van de werken, de bezoekers en het personeel, laten wij echter geen mobiele scooters toe. Gratis rolstoelen en plooistoelen zijn verkrijgbaar aan de vestiaire in ruil voor een identiteitsbewijs, indien u zelf geen rolstoel heeft of uw rolstoel niet wordt toegelaten in de zalen.
  • De twee belangrijkste sanitaire ruimtes zijn toegankelijk voor bezoekers met een beperkte mobiliteit (Old Masters Museum, gelijkvloers en Magritte Museum, niveau -2)
  • Assistentie- en blindengeleidehonden met attest zijn welkom!

Wil je individueel deelnemen aan een van onze activiteiten en wordt je graag begeleid door een vrijwilliger? Wij zijn partner van AccessAndGo – ABP vzw: contacteer hen via mail loisir@accessandgo-abp.be of telefonisch: +32 471 08 81 42.

Download het plan van de Musea hier: Museum Plan: toegankelijkheid

 

MUSEUM OP MAAT 

Rondleidingen op maat van specifieke doelgroepen: blinden en slechtzienden, doven en slechthorenden, mensen met een mentale en/of fysieke beperking…
Meer info | Contact: MAIL | +32 (0)2 508 33 55