Kunstwerken

Het Musée Magritte Museum bezit niet alleen de grootste verzameling ter wereld van de bekende Belgische surrealist maar ook de grootste collectie werken uit Magrittes “vache” periode. Naast tal van wereldvermaarde olieverschilderijen in de typische Magrittiaanse stijl kunt u in het Museum ook zijn minder bekende stijlperiodes ontdekken.

De veelzijdigheid van Magritte uit zich eveneens in de diverse technieken die hij toepaste. Op de KMSKB website en de online catalogus FABRITIUS krijgt u een volledig overzicht van wat de collectie te bieden heeft aan schilderijen, gouaches, tekeningen, prenten, schetsen, beschilderde voorwerpen, affiches, ontwerpen van behangpapier, foto’s ...

Ontstaan

De collectie is het resultaat van doordachte aankopen en milde schenkingen. Georgette Magritte en vervolgens Irène Scutenaire-Hamoir legateerden aan de Koninklijke Musea enkele van de meesterwerken waaraan het Musée Magritte Museum vandaag zijn uitstraling ontleent. Andere belangrijke schenkers zijn mevr. Germaine Hergé-Kieckens, de Provincie Brabant, Maurice Rapin en Mirabelle Dors. Ook baron en barones Gillion Crowet mogen niet onvermeld blijven. Zij verklaarden zich, tegelijk met de schenking-inbetalinggeving van hun collectie symbolistische en art nouveau werken, ook akkoord om hun werken van Magritte in langdurig depot te plaatsen binnen de KMSKB.

René Magritte collectie