De bibliotheek Dit is geen Magritte-bibliotheek...

Op zoek naar publicaties van of over René Magritte of geïnteresseerd in het surrealisme in België en het buitenland? Pluis dan zeker de online catalogus en steekkaartencatalogus van de bibliotheek van de KMSKB uit.

In de bibliotheek kunt u de bestandscatalogi van het Musée Magritte Museum te Brussel en van het René Magritte museum te Jette (zijn ouderlijk woonhuis) raadplegen evenals Magrittes oeuvrecatalogus in 6 delen door David Sylvester en Sarah Whitfield.

Naast boeken over zijn schilder- en beeldhouwkunst is er literatuur voorhanden over de bijdrage van deze kunstenaar aan de film, de fotografie, de reclame, etc. Via de onderwerpsthesaurus van de online catalogus kan ook gezocht worden naar gepubliceerde correspondentie van Magritte of publicaties over zijn netwerk, vrienden en relaties.

De bibliotheek van de KMSKB bevat daarnaast een rijke collectie catalogi van tentoonstellingen waaraan Magritte deelnam. U kunt een kijkje komen nemen in enkele belangrijke tijdschriften uit die periode zoals onder meer 7 Arts, Le Centaure, Distances, Documents 34, La Révolution Surréaliste, Minotaure, Le Surrealisme au service de la Révolution,… Via ons abonnement op de databank Artprice kunnen, ter plaatse, werken van Magritte en eigentijdse collega’s die op de kunstmarkt circuleren teruggevonden worden.

Enkele zeldzame en waardevolle stukken uit de bibliotheekcollectie zijn te zien in de vitrines van het Musée Magritte Museum.


Praktische info