Kunstwerken op reis

Gepubliceerd op 10.12.2018

Veertien werken van René Magritte trekken uitzonderlijk naar de andere kant van de oceaan voor de tentoonstelling Magritte & Dalí in het Dalí Museum te St. Petersburg (Florida, VS). Dankzij deze unieke samenwerking, verwelkomen de Koninklijke Musea voor Schone Kunsten van België op hun beurt verschillende meesterwerken van Dalí voor de expo Dalí & Magritte in de herfst van 2019.

Tot juni 2019, gaan daarom meer dan 200 werken en documenten van René Magritte in dialoog met een selectie surrealistische kunst. Naast de De bekoring van Sint-Antonius van Dalí, kan u in het Magritte Museum werken bewonderen van Miró, De Chirico, Ernst, Tanguy, Delvaux, Mariën, Mesens en Simon. Bovendien zijn er ook onverwachte linken te ontdekken met doeken van Picabia, Masson, Vanden Berghe en Bury.